Ořechovo mandlové máslo a domácí nutela

Nejlepší a nejúžasnější pochoutka k čemukoliv. K sušenkám, jogurtu, palačinkám, kaši, zmrzlině… Ke všemu co Vás jen napadne.

 

Ingredience:

400g mandlí

400g ořechů

 

Ořechy i mandle si dáme na plech a na 180 stupňů necháme péct 10 minut. Poté jsou oříšky i mandle pěkně měkké.

Po 10 minutách vyndáme a ořechy oloupeme. Je to trochu „pakárna“, ale máslo pak není hořké. Takže doporučuji dát na jeden plech mandle a na druhý oříšky, ať pak nemusíte ještě ořechy přebírat jako popelka.

Pak přidáme vše do robotu a mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří máslo. Zhruba 20 minut. Pak stačí přendat do nádoby a podávat.

 

Na domácí nutelu:

Přídáme hrst datlí a 4 lžíce hotového másla. Ale vždy to dělám od oka. Klidně dejte více mandlí, pak bude nutela sladší. Když dáte více másla, tak bude hmota krémovější. Vše dáme do robotu a mixujeme 10 minut.

Já jsem použila nutelu do mé domácí zmrzky a bylo to opravdu delikítní.

Recept na zmrzku zanedlouho na blogu. 🙂

Processed with VSCO with c1 preset

Napsat komentář