Domácí zmrzlina

Už je to pár měsíců, co jsem dělala tuhle skvělou zmrzlinu. Byl to konec léta a já si pamatuji, že jsem měla chuť na něco sladkého a osvěžujícího. Zase přicházejí teplé dny a tak je konečně čas na to, přidat mojí zmrzku.

Ingredience:

2 zralé banány

půl manga

půl avokáda

borůvky

5 lžic kokosové mléko

3 lžíce mandlovo ořechové máslo

hrstka datlí

Nakrájím si na plátky banány, mango a avokádo. Nechám zamrazit aspoň na 6 hodin. Důležité je nechat si ovoce hezky v mrazáku rozložené. Aby se vám z poté neudělala hrouda ovoce a nešla by rozmixovat.

Po 6 hodinách dám zmrzlé ovoce společně s kokosovým mlékem do mixéru a nechám aspoň 15 minut mixovat, než se nevytvoří krémová hmota.

Vedle si připrav nakrájené datle a smíchám je s máslem (mým domácím). Také rozmixuji a vznikne mi neodolatelná hmota, které chutná jak nutela. Nekecám, je to zdravá forma nutely. Jím to i samotné, nebo si to dám ke cookieskám či jen tam do jogurtu.

Nyní začnu vrstvit. Nutela, zmrzka, nutela, zmrzka…. posypu chia semínky, přidám jednu celou datli a poleju kokosovým mlékem na ozdobu.

Druhá verze je, že si rozmixuji borůvky s kokosovým mlékem a zmrzku tím poliju. Na vrch dám znovu datli, chia a kokosové mléko.

Mně osobně víc chutná verze s mou nutelou. Ale výborné jsou obě varienty.

 

Napsat komentář