Kakaová ovesná kaše s máslem z vlašských ořechů

Miluji snídaně. Je to nejkrásnější část dne. Pohoda, kafíčko, sacharidy…

Ingredience:

100g ovesných vloček

1 lžíce kakaa

2 lžíce mandlového mléka

2 lžíce másla z vlašských ořechů (stejný recept jako na mandlové máslo – na blogu)

skořice, chia semínka

pár kapek javorového sirupu

voda

banán, jahody

 

Do hrnce nasypeme vločky a přilijeme vodu tak, aby byla cca 2 cm nad vločkami. Přidáme nakrájený banán, kakao a skořici. Přivedeme k varu. Vaříme a postupně dáme do hrnce další ingredience – mandlové mléko a javorový sirup. Až se nám voda vypaří a kaše je hutná přimícháme ještě máslo z ořechů. Vaříme do té doby, než se nám bude zdát konzistence tak akorát. Každý má kaši rád jinak. Já si ji ráda vařím déle, aby byla hustší.

Ozdobíme kaši podle fantazie a snídáme.

Máslo z vlašských ořechů není tak sladké jako mandlové. Je slanější a tekutější. Přidala jsem si do něj při mixování pár pekanových ořechů. Tím, že je máslo výraznější, tak je třeba kašičku trochu víc přisladit. Mně výrazné chutě nevadí. Tak jsem si kaši osladila jen pár kapkami.

 

Napsat komentář