Masové koule zapečené v passatě a mozzarelle

„Co uděláme k obědu, mamko? Nic tu nemáme. Nemám ani nápad, co bychom mohly dnes uvařit. Máme společný nedělní oběd a my bez motivace..“

Také občas nemáte žádnou inspiraci? Jak na pečení tak i  vaření? My s mamkou bádáme a nevíme často! Hlavně, když máme spolu připravit rodinný oběd. V tu chvíli otevřeme všechny Apetity, Gurmety, knihy a kuchařky a necháváme se inspirovat od těch nejlepších. Společné nápady pak spojíme v jeden skvělý a originální recept. Tento oběd vznikl díky spojení posledního čísla Apetitu a jedné italské kuchařky.  Ono se vždycky něco vymyslí, když dáme hlavy dohromady. Přeci jen jsme holky šikovný.

Kde berete inspiraci vy?

Ingredience:

Na 5 porcí

1kg mletého hovězího masa např. hovězí krk

2 žloutky a 1 bílek

4 lžíce bazalkového pesta

3 lžíce strouhanky

6 stroužků česneku (na jemno)

1 lžíce olivového oleje

2 bílé cibule

1l rajčatové passaty

4 mozzarelly

pár sušených rajčat

2 lžíce kaparů

1 svazek čerstvé bazalky, sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Troubu předehřejeme  na 180°C.

Ve velké míse si připravíme masovou směs. Mleté maso, vejce, strouhanka, pesto a 1/4 česneku zpracujeme dohromady. Přidáme pár lístků na jemno nakrájené bazalky, sůl, pepř, rozmarýn a tymián. Ze směsi vytváříme rukou koule o průměru 5cm.

Ve vysoké pánvi, která je vhodná do trouby, si rozehřejeme olej. Přidáváme připravené koule a smažíme, aby byly krásně všude opečené. Koule vyndáme a v ubrousku osušíme od oleje. Do volné pánve vsypeme nakrájenou cibuli a zbytek česneku dokud nezesklovatí. Přilijeme passatu, osolíme, opepříme přidáme bazalku, tymián,rozmarýn, kapary a sušená rajčata. Vaříme 3 minutky. Vrátíme koule do pánve s omáčkou a poklademe mozzarellou. Navrch ještě přidáme plátky bazalky. Vše dáme péct do trouby na 15 – 20 minut.

Výborné k tomu byly žitné těstoviny a navrch jsme si ještě daly trochu pesta a lístky máty. Skvělý rodinný oběd byl na světě.

 

 

Napsat komentář