Pomerančová bábovka

V tomto období není tolik dostupného dobrého ovoce. Proto není tak snadné upéct ovocné dezerty. Nebo alespoň já to tak vnímám – nemám na zahradě maliny, jahody, třešně, jablka a ostatní ovoce. A tak je tohle  období takové „bez ovocné“. Samozřejmě seženeme v dnešních prodejnách cokoliv, ale to letní zahrádkové je přeci jen lepší.  Co ale najdeme v supermarketech téměř vždy jsou pomeranče, citróny  a jiné citrusové plody. Proto jsem zvolila pomerančovou bábovku. Je vláčná, lehce nakyslá a vynikající.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 200g špaldové mouky
  • 50g mletých ovesných vloček
  • Půl prášku do pečiva s vinným kamenem
  • Šťáva z jednoho pomeranče
  • 100g mletých vlašských ořechů
  • 200ml Kefíru
  • Lžíce javorového sirupu
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Lžíce kokosového oleje
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Dvě lžíce kokosového cukru
  • Kousky z vymačkaného pomeranče, který nám zbydou po vymčkání

Zapneme si troubu na 190°C.

Začneme tím, že si vyšleháme vajíčka, k nim po chvilce přidáme javorový sirup a kefír. Vznikne nám  vyšlehaná hmota.

Všechny suché ingredience smícháme ve velké míse.  Pomalu přidáváme ostatní suroviny – šťávu z pomeranče a citrónu, kokosový olej, extrakt a kousky pomeranče. Obě směsi promícháme  a máme hotovo. Vymažeme si formu kokosovým olejem a vysypeme špaldovou moukou. Těsto tam nalijeme a necháme péct 35 minut.

Bábovka je krásně vláčná a výborná jak teplá, tak studená. Pokud jste milovníci citrónové polevy, tak by se na tuto bábovku perfektně hodila.

Dobrou chuť!

Blondie v Kuchyni 🙂

Napsat komentář