Někdy mám chuť na přesné jídlo, třeba buchtičky s krémem, svíčkovou, knedlo vepřo.. nebo takovou boloňskou. 😀 Ale mám nejspíše tak silnou vůli, že si to jídlo prostě nedám a raději si vymyslím nebo najdu zdravou alternativu. Často se setkávám s tím, že mi lidé říkají, že se okrádám o ta nelepší jídla. Mně to ani tak nepříjde. Já si pochutnám mnohem víc na zdravé a méně kalorické alternativě…
Ingredience:
- 4 mrkve
- 200g sušených rajčat (ne z nálevu)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 plechovka konzervovaných rajčat
- 1 malý protlak
- 250g čočky
- sůl, pepř, tymián, chilli
- čerstvá bazalka na ozdobení
Vezmeme si větší hrnec a vložíme do něj nakrájenou cibuli na jemno. Tu si na olivovém oleji osmahneme. Po chvilce přidáme oškrábanou a na kolečka nakrájenou mrkev. Přisypeme čočku a chvilku celé orestujeme. Zalijeme 350ml vody.
Celé přivedeme k varu a postupně přidáváme sušená rajčata, konzervovaná rajčata, protlak a všechny bylinky. Zamícháme a a vaříme 45 minut. Samozřejmě každou chvilku mícháme.
Můžeme si jako přílohu udělat bezlepkové těstoviny. Já zvolila variantu žitného chleba.
(Můžete přidat i pár fazolí pro doplnění bílkovin 🙂 )