Veganská boloňská omáčka

Někdy mám chuť na přesné jídlo, třeba buchtičky s krémem, svíčkovou, knedlo vepřo.. nebo takovou boloňskou. 😀 Ale mám nejspíše tak silnou vůli, že si to jídlo prostě nedám a raději si vymyslím nebo najdu zdravou alternativu. Často se setkávám s tím, že mi lidé říkají, že se okrádám o ta nelepší jídla. Mně to ani tak nepříjde.  Já si pochutnám mnohem víc na zdravé a méně kalorické alternativě…

 

 

Ingredience:

  • 4 mrkve
  • 200g sušených rajčat (ne z nálevu)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 plechovka konzervovaných rajčat
  • 1 malý protlak
  • 250g čočky
  • sůl, pepř, tymián, chilli
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Vezmeme si větší hrnec a vložíme do něj nakrájenou cibuli na jemno. Tu si na olivovém oleji osmahneme. Po chvilce přidáme oškrábanou a na kolečka nakrájenou mrkev. Přisypeme čočku a chvilku celé orestujeme. Zalijeme 350ml vody.

Celé přivedeme k varu a postupně přidáváme sušená rajčata, konzervovaná rajčata, protlak a všechny bylinky. Zamícháme a a vaříme 45 minut. Samozřejmě každou chvilku mícháme.

Můžeme si jako přílohu udělat bezlepkové těstoviny. Já zvolila variantu žitného chleba.

(Můžete přidat i pár fazolí pro doplnění bílkovin 🙂 )

 

 

 

Napsat komentář