Veganské Banoffee

Úžasné, dokonalé, osvěžující, veganské Banoffee! Ani by nikdo nepoznal, že tam není žádný cukr. Prostě nebezpečně dobré a ještě lepší jak originál 🙂

Ingredience:

Dolní vrstva:

70g pekanových ořechů

100g mandlí

2 lžičky mandlového másla (recept na blogu)

2 lžíce medu

2 vypeckované datle

Prostřední vrstva:

6 vypeckovaných datlí

4 lžíce mandlového másla

2  banány

Vrchní vrstva:

7 vypeckovaných datlí

4 lžíce mandlového másla

1 banán, skořice, hořké kakao

 

Dolní vrstva: Nasypeme oříšky do kuchyňského robotu a mixujeme na jemnou drť. Poté přidáme všechny ostatní ingredience a mixujeme dokud nevznikne lepkavá hmota. Rozdělíme do 3 sklenic a pořádně přimáčkneme ke dnu lžící.

Prostřední vrstva: Krémovou hmotu vytvoříme tak, že všechny ingredience opět dáme do robotu a mixujeme do hladka. Dáme na vrstvu oříšků a uložíme na 20 minut do mrazáku.

Vrchní vrstva: Zatímco vrstvy tuhnou, připravíme si kakaovou vrstvu. Do robotu dáme všechny ingredience a mixujeme. Když je hmota moc tuhá, tak trochu zředíme vodou.

Po 20 minutách vyndáme z mrazáku a na spodní vrstvy poklademe nakrájené banány. Polijeme kakaovou vrstvou a ozdobíme dle fantazie. Můžeme podávat nebo dát na chvilku do mrazáku. Uchováváme v lednici. 🙂

 

Napsat komentář