Úžasné, dokonalé, osvěžující, veganské Banoffee! Ani by nikdo nepoznal, že tam není žádný cukr. Prostě nebezpečně dobré a ještě lepší jak originál 🙂
Ingredience:
Dolní vrstva:
70g pekanových ořechů
100g mandlí
2 lžičky mandlového másla (recept na blogu)
2 lžíce medu
2 vypeckované datle
Prostřední vrstva:
6 vypeckovaných datlí
4 lžíce mandlového másla
2 banány
Vrchní vrstva:
7 vypeckovaných datlí
4 lžíce mandlového másla
1 banán, skořice, hořké kakao
Dolní vrstva: Nasypeme oříšky do kuchyňského robotu a mixujeme na jemnou drť. Poté přidáme všechny ostatní ingredience a mixujeme dokud nevznikne lepkavá hmota. Rozdělíme do 3 sklenic a pořádně přimáčkneme ke dnu lžící.
Prostřední vrstva: Krémovou hmotu vytvoříme tak, že všechny ingredience opět dáme do robotu a mixujeme do hladka. Dáme na vrstvu oříšků a uložíme na 20 minut do mrazáku.
Vrchní vrstva: Zatímco vrstvy tuhnou, připravíme si kakaovou vrstvu. Do robotu dáme všechny ingredience a mixujeme. Když je hmota moc tuhá, tak trochu zředíme vodou.
Po 20 minutách vyndáme z mrazáku a na spodní vrstvy poklademe nakrájené banány. Polijeme kakaovou vrstvou a ozdobíme dle fantazie. Můžeme podávat nebo dát na chvilku do mrazáku. Uchováváme v lednici. 🙂